Tuesday, May 5, 2009

Meniti Maut

Meniti Maut
Eyman Hykal
Alaf 21
rm17
Tentang Fariz sebagai anggota BISIK, yang menempuh pelbagai cabaran dalam pelbagai kes yang dijalankan. Apa nak buat synopsis pasal cerita ni ya? Susah nak buat atau sebenarnya tak da synopsis yang boleh dibuat? Cerita based nya sangat basic. Sangat-sangat. Lebih menjurus kepada, bagaimana untuk menjadi ejen kerajaan. Adalah beberapa aksi yanga agak mencemaskan. Yang lain macam agak biasa sahaja. Tak adalah yang terlalu unik dalam buku ni. Terpaksa juga compare kan dengan Ramlee Awang Mursyid. Buku ni takda x-faactor yang membuatkan aku nak terus membaca. Terpikir hanya nak cepat habis sahaja. Terlalu biasa. Ada pulak sesetengah situasi yang digambarkan terlalu amat teliti membuatkan aku rimas. Penggunaan perkataan ‘fonsel’ bagi menggantikan handphone atau telefon bimbit pun agak annoying. Entahla nape aku berfikir dan berperasaan macam tu. Rasa pelik la. Penulis macam agak confuse dalam mencorakkan watak Faryna (anak majikan dalam penyamaran nya). Sekejap macam tak matang, sekejap macam terlalu matang. Aku tak boleh nak bayangkan bagaimana watak sebenar perempuan itu. Wataka yang lain agak kemas, sampai aku boleh bayangkan apa yang berlaku, dan bagaimana wajah mereka.
Walau apa pun, Eyman Hykal, selamat datang ke dunia penulisan.mungkin selepas ni, boleh menulis thriller ynag lebih thriller lagi. Kasi goreng banyak sikit, Cuma jangan sampai terlebih garing.. hehe.

3 comments:

eyman hykal said...

Hanys... Terima kasih di atas komen anda. Saya terima seadanya dan akan memperbaiki tulisan di masa akan datang. Bila ada masa, sila ke blog saya di http://www.meniti-maut.blogspot.com

eyman hykal said...

Hanys... Saya baru saja berkesempatan membuat pautan komen anda di blog Meniti Maut saya.

Anonymous said...

how's things manteraberilmu.blogspot.com owner found your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com