Saturday, April 25, 2009

buku baru di rak.. hasil dari Pesta Buku


Jumaat lepas, akhirnya aku berkesempatan menjengah ke Pesta Buku. Sebenarnya buku tak berkesempatan, tapi memikirkan bulan april ni, bulan RM, semua nak pakai duit.. ces. So, budget untuk Buku macam kena cut jugak la.
But then, aku pergi juga. Mula-mula takder apa nak dibeli (kononnya), tapi end up with all those new books from Jemari Seni. Ada orang tanya aku, anis suka sangat dengan buku JS ya? Bukan macam tu. Aku tengok cara penulisan, genre buku. Aku beli juga buku Alaf21, BUKU PRIMA, kakinovel, dan karnadya. Aku tak berapa sangat dengan genre cinta jiwang ni, sebab kehidupan aku dan penat dan penuh dengan perasaan cinta. My real love is real, why should I dream on another fake lave story? So, I rather stick on fiksyen, thriller, funny romance, ketuhanan.. that’s better. Cerita keluarga pon aku suka. Membuatkan aku lebih mandiri.
So, akhirnya aku beli Odisi Bulan Biru dari John Norafzan (I met him last year, also this year), and other two books which i forget the title. But I have the pics.. habis rm48 kat JS. Ok la, kaalu beli MPH, dekat rm65 juga.. untung seh.. sempat jugak tanya Kak Su tentang buku baru. kak su gelak je, tu adaa (sambil tunjuk buku kanak-kanak). ish kak su ni. sempat juga tanya Syud tentang buku baru dan blog nya. malu2 Syud nak jawab.. hehehe. takpe, willingly tunggu Syud nyer buku baru..
Then, tinjau karangkraf.. need a magazine that can represent my religion, career and love life, so I picked Nur n Dara. Langgan terus la, senang.. murah je, amek dua2 mag selama 6 bulan, rm75 je, siap ada diskaun lagi. Selain dapat membaca, aku juga dapat reducing in tax. Baguskan??
Tak rugi habs duit untuk membaca, sebab u r what u read. U read porn, u’ll be porn star. If u read knowledge, then u r knowledgeable person. Boleh masuk dengan sesaper sajer untuk bercakap.. tak la nganga jer macam BIMBO!

No comments: